Gelinim Mutfakta cacıklı Arap köftesi tarifi: Cacıklı Arap köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta cacıklı Arap köftesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Akşam menülerinde tek başına sunabileceğiniz cacıklı Arap köftesi, "Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?" diye düşünenlere alternatif sunuyor. Peki, cacıklı Arap köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, cacıklı Arap köfte tarifi detayları...
Tek başına bir menü olabilecek cacıklı Arap köftesi kolay malzemeleri ve pratik sunumuyla favoriniz olacak. İşte, cacıklı Arap köftesi nasıl yapılır merak edenlere, tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları...
CACIKLI ARAP KÖFTESİ MALZEMELERİ
400 gram çiğköftelik dana kıyma
4 su bardağı ince köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
Cacık için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
2 su bardağı yoğurt
6 diş sarımsak
1 demet semizotu
1 tutam maydanoz
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
CACIKLI ARAP KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
Köftelik bulguru geniş ve derin bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekleyin.
Üzerine rendelenmiş kuru soğan, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberi ilave edin.
Malzemeleri iyice yoğurun. Ardından eti ekleyip 5 dakika kadar daha yoğurun. Üzerini streçleyip buz dolabında dinlendirin.
Diğer yandan cacığı hazırlayın. Bunun için; semizotunu yıkayıp yapraklarını ayıklayın ve derin bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları ve yoğurdu ekleyip tuz serpin. Malzemeleri iyice karıştırın.
Dinlenmiş köfteyi fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Unu geniş bir tepsiye serpiştirip hazırladığınız köfteleri bu unlu karışıma buladıktan sonra tepside biriktirin.
Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp, köfteleri kızgın yağda çevirerek pişirin.
Semizotlu cacığı servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri yerleştirip servis edin. Afiyet olsun...