GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta billuriye tatlısı tarifi: Gaziantep usulü billuriye nasıl yapılır, malzemeler, nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta billuriye tatlısı tarifi: Gaziantep usulü billuriye nasıl yapılır, malzemeler, nelerdir?

Gelinim Mutfakta billuriye tatlısı tarifi: Gaziantep usulü billuriye nasıl yapılır, malzemeler, nelerdir?

Gelinim Mutfakta billuriye tatlısı tarifi akşam yemeği hazırlığında olanlar tarafından merak ediliyor. Bol fıstıkla hazırlanan şerbetli tatlı billuriye Gaziantep yöresinde sıklıkla yapılıyor. Peki, Gaziantep usulü billuriye nasıl yapılır, malzemeler, nelerdir? İşte billuriye tatlısı tarifi ve püf noktaları...

Billuriye tatlısı, fıstıklı tatlıları seven herkesin bayılacağı bir tarif. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan billuriye tatlısını denemek isterseniz, bol şerbetli billuriye tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

BİLLURİYE TATLISI MALZEMELERİ

500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri için:

3 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

BİLLURİYE TATLISI NASIL YAPILIR?

Derin bir tencereye su ve şekeri koyun. Ocağı orta ateşte açın.

Şeker eriyinceye kadar tencereyi sürekli karıştırın.

Şerbetin koyulaşması için tencereyi en az 20 dakika boyunca kaynatıp, ocaktan alın.

Tel kadayıfı geniş bir tepsiye koyup ellerinizle tel tel ayırın.

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.

Erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerinde gezdirerek dökün.

Kadayıfın tereyağını emesini sağlayın.

Kadayıfın yarısını fırın tepsisine yerleştirin, üzerine iyice bastırarak düzleştirin.

Çekilmiş Antep fıstıklarını tepsiye yayın.

Kenarda kalan yarım kadayıfı kullanarak fıstıkların üzerini tamamen kapatın.

Tepsinin üzerine pişirme kağıdı serip elinizle güzelce bastırın. Pişirme kağıdı kadayıfın kızarmasını önleyecektir.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

Kadayıfı fırından çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra üzerine yavaşça soğumuş şerbeti dökün.

Kadayıfı yarım saat kadar şerbeti çekmesi için beklettikten sonra üzerini Antep fıstığı ile süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

False