GeriSalata Tarifleri Gavurdağı salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gavurdağı salatası tarifi

Gavurdağı salatası tarifi

Bol sulu domateslerle yapılmış, nar ekşisiyle tatlandırılmış, ceviz ile süslenmiş Gavurdağı salatası özellikle et ve kebapların yanına çok yakışıyor. Suyuna ekmek bandırmaktan kendinizi alamayacağınız bu enfes salatanın tarifini aşağı bırakıyoruz. Bağımlısı olacağınızı garanti ettiğimiz Gavurdağı salatasının yapılışına dair tüm detaylar içeriğimizde…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Tuz

Gavurdağı salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri ve yeşil biberlerii küçük küçük doğrayın.

Kuru soğanı incecik doğrayıp tuzla ovun.

Yeşil soğan ve maydanozları da incecik kıyın.

Tüm malzemeyi geniş bir kasede bir araya getirip karıştırın.

Üzerine cevizleri serpip zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin.

Sumağı da ekleyip hepsini güzelce harmanlayıp servis tabağına alın.