GeriZeytinyağlı Tarifleri Garaville tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Garaville tarifi

Garaville tarifi

Garaville, Datça mutfağına ait çok sevilen bir yemek ama malzemesi mutfaklarımızda kullanmaya pek alışkın olduğumuz bir ürün değil. Çünkü garaville salyangoz kullanılarak yapılıyor. Fransız mutfağındaki escargot’nun bir benzeri olan garaville, Kıbrıs’ta da garavolli olarak biliniyor. İşte sizin için Datça usulü garaville tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram garaville
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Garaville tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Canlı salyangozların orta kısımlarını delin ve kaynar suya atın.

Bu işlemi salyangozlar yumuşayana kadar 3 kez tekrarlayın.

Diğer yanda soğanı ve biberi incecik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanı sonra da biberi kavurun.

Küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da ilave edin.

Tuz ve karabiberi de ilave edip sos kıvamına gelene kadar kaynatın.

Yumuşayan salyangozları da sosa atın.

Son olarak sarımsağı dövüp yemeğe ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…