Yöresel lezzetlere hayran olanların iftar sofraları için çeşit çeşit tarifler
Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Etimiz de, sebzemiz de, hamur işimiz de çeşit çeşit. En basit tariflerimiz bile birer lezzet deposu. Siz de yanı fikirdeyseniz, iftar sofranız için özel olarak derlediğimiz yöresel tariflerimize mutlaka bir göz atın. İşte yöresel lezzetlerden hoşlananlar için nefis iftar yemekleri
Bayram, tatil zamanlarında Ege’ye ve Akdeniz’e yapılan yolculukların en güzel anlarından biri Manisa’da kebap yemek için verilen molalardır. Tırnak pidenin üzerindeki köfteler ve bol domates sosuyla lezzetine doyum olmayan Manisa kebabı evde de yapılabilir. İşte evde Manisa kebabı yapmak isteyenler için nefis bir tarif…
Yöresel lezzetlere yönelik ilgili son dönemde iyice arttı. Çorbalardan köftelere birçok yöresel lezzet, sofralarımızda yerini aldı. Bunlardan biri de Gaziantep yöresine ait öcce. Un, yumurta, soğan ve baharatlarla yapılan öcce kahvaltılarda da diğer öğünlerde de yenebilir. İşte basit ve pratik öcce tarifi…
Bartın yöresine ait enfes bir çorbadır pumpum çorbası. Zaman zaman pum pum çorbası olarak da karşımıza çıkabilir. Özelliği mısır unuyla yapılmasıdır. Kimi yörelerde içine nişasta da ilave edilir. Ancak orijinal pumpum çorbası tarifi sadece mısır unu ile olur. Peki pumpum çorbası nasıl yapılır? İşte cevabı…
Yöresel yemeklere duyduğumuz sevginin sonu yok. Özellikle hamur ve etin en güzel birlikteliklerini bulabildiğimiz Kayseri mutfağı yemekleri bu listenin en üst sıralarında yer alıyor. Kayseri yağlaması diye de bilinen şebit de bunlardan biri. Şebit yemek için ille Kayseri'ye gitmenize gerek yok. Evinizde de zevkle yapıp yiyebileceğiniz şebit tarifi içeriğimizde...
İsmini hazırlanırken kullanılan peskütan yoğurdundan alan ve Sivas’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peskütan çorbasının tarifi çok kolay. Yarım saat içinde pişirip tüketebileceğiniz bu enfes çorbayı denemek isterseniz, peskütan çorbası tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Ankara tava yöresel et yemeklerinin en lezzetlilerinin başında geliyor. Nefis kuzu eti ve arpa şehriyenin muhteşem birlikteliği diye özetleyebileceğimiz Ankara tavayı siz de evinizde yapmak isterseniz tarifini burada bulabilirsiniz. Hele bir de yanında köpüklü ayran oldu mu tadına doyulmayan Ankara tava tarifi hemen aşağıda…
Kömbe Anadolu’da iki çok farklı lezzetin adı. Bir tanesi Antakya usulü kurabiyeler, bir tanesi de Maraş usulü nefis bir börek. Özellikle bayram günlerinde mutlaka sofralarda yerini alan kömbenin özelliği iki sac arasına koyularak pişirilir. Ancak evde böyle bir imkanınız oksa davul fırında pişirmeye çalışın. Çeşit çeşit harçla yapılabilen kömbenin tarifi aşağıda. Mutlaka deneyin…
Satır et Trakya mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Özellikle Edirne’nin Keşan ilçesiyle özdeşlemiş bir yemek olan satır et bir nevi köfte olmakla birlikte yöre halkı tarafından böyle adlandırılmaz. Bölgenin kuzularının etleriyle yapıldığında lezzeti katlanan, coğrafi işaret tescilli satır eti evde yapmak isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…