Yağsız, hamursuz ve enfes... İftar sofraları kabak tatlısıyla şenleniyor
Yağsız ve hamursuz özelliğiyle diğer tatlılardan ayrılan Hatay'ın yöresel "kabak tatlısı", iftar sofralarını süslüyor. Dışı çıtır, içi yumuşak olan lezzetli kabak tatlısı, ramazanda iftarda en çok tüketilen lezzetler arasında yer alıyor.
Lezzeti ustasının marifetiyle şekillenen, üzerindeki tahin, muz ve ceviz ile damakları şenlendiren Hatay'ın yöresel "kabak tatlısı", yağsız ve hamursuz özelliğiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor.
Hatay'da 6 kuşaktır kabak tatlısı imalatıyla uğraşan 49 yaşındaki Abdülkadir Palta, AA muhabirine, zahmetli ve bir o kadar da lezzetli tatlı yapımının püf noktalarını anlattı.
"Kabak tatlısı, diğer tatlılara nazaran yağsız ve hamursuz olduğu için özellikle ramazanda iftar sonrası sofraların vazgeçilmezi sayılır. Tabakta dilimleyip üzerini tahin, ceviz, badem gibi şeylerle süsleyebilirsiniz."