Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı... Az bilinen bu yöntemle yağ çekmiyor!
Patates kızartması sofraların her daim gözdesi. Günün her öğünü tüketebileceğiniz patates kızartmasını birkaç püf noktasını uygulayarak çıtır çıtır bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. Her seferinde keyifle tüketeceğiniz çıtır çıtır patates kızartması için uygulayabileceğiniz tüyoları sizin için derledik.
Patates kızartmasını sevmeyen yoktur. Büyük küçük herkesin keyifle yediği patates kızartması çıtır çıtır olduğunda ise tadına doyum olmuyor. Birkaç ipucuna dikkat ederek enfes patates kızartması hazırlamak çok kolay. Sonrasında da bu lezzetin keyfini çıkarın.
PÜF NOKTALARI
Patatesleri yağ iyice ısınmadan atmak, yağı fazla çekmelerine sebep olacaktır. Bunu engellemek için sıvı yağ iyice kızdıktan sonra azar azar tencereye ekleyin. Eğer fazla miktarda patates aynı anda yağa atılırsa üst üste geleceği için eşit olarak pişmemekle beraber fazla yap çekecektir.
Çıtır çıtır patates kızartması için soda kullanılabilir. Bunun için bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve patates dilimlerini içine ekleyin. Yarım saat kadar beklettikten sonra patatesleri süzüp kızartın. Soda ile patatesleriniz leziz ve kıtır kıtır olacak.
ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
Patates seçimi, kıtır kıvamın elde edilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri. Altın sarısı ve ince kabuklu patatesler tercih edilmeli.
Ayrıca patatesler yıkandıktan sonra suyu da iyice süzdürülmeli. Fazla suyu alınırsa daha kızarıp çıtır çıtır olur.
Ayrıca patatesler yıkandıktan sonra suyu da iyice süzdürülmeli. Fazla suyu alınırsa daha kızarıp çıtır çıtır olur.
Patatesler yıkanıp dilimlendikten sonra süt içerisinde birkaç saat buzdolabında bekletilip, daha sonra yıkanmadan kızartılır.
Soda da keyifle zevkle tüketeceğiniz çıtır patatesler elde etmenize yardımcı olabilir. İlk olarak bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve doğradığınız patatesleri içerisine ekleyip 30 dakika kadar bekletin. Patatesleri süzdükten sonra kızartın.
Soda da keyifle zevkle tüketeceğiniz çıtır patatesler elde etmenize yardımcı olabilir. İlk olarak bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve doğradığınız patatesleri içerisine ekleyip 30 dakika kadar bekletin. Patatesleri süzdükten sonra kızartın.
Çıtır ve kıtır patates kızartması için sirkeli suda bekletme yöntemi de uygulanabilir. Su dolu kaseye birkaç damla sirke ilave edin. Böylece patatesleriniz daha sert olabilir.
Son olarak patatesleri doğradıktan sonra dondurmak da kıtır kıtır olmalarına yardımcı olacaktır. Dilimlediğiniz patatesleri dondurucuya atın. Daha sonra çıkarıp hemen kızartın. Çıtır çıtır patatesler sofranıza keyif katacak.
Son olarak patatesleri doğradıktan sonra dondurmak da kıtır kıtır olmalarına yardımcı olacaktır. Dilimlediğiniz patatesleri dondurucuya atın. Daha sonra çıkarıp hemen kızartın. Çıtır çıtır patatesler sofranıza keyif katacak.