Tokat kazına şehrin meşhur bağ yaprağı ile farklı bir lezzet kattılar
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yetiştirilen kazlar, kentin ünlü bağ yaprağı ile harmanlanarak farklı bir tat ortaya çıkarıldı.
Yeşilyurt ilçesinin mevsimsel olarak kaz yetiştiriciliğine uygun olduğunu söyleyen Aydoğan şunları söyledi:
"Yıllık 2 bin tane kaz satışımız oluyor. Kesiyoruz, temizledikten sonra Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Tokat’tan Kars’a da çok sayıda kaz gönderiyoruz. Bu yıl Kars’a bin civarında kazımız gitti."
"Kaz bizim geçmişten gelen bir kültürümüz, aynı zamanda kazımızı bağ yaprağı ile harmanlayarak farklı bir tat olarak Kars’a rakibiz. Kars’tan farkımız biz bunu Tokat’ın bağ yaprağı ile yapıyoruz. Aynı zamanda da ete bağ yaprağı lezzeti karışıyor. Ortaya daha güzel bir tat çıktığına inanıyoruz. Bu bağlamda da Kars’a rakibiz."