Sonbaharın en güzel balığı palamutla yapabileceğiniz enfes yemekler
Özellikle sonbahar aylarının lezzetine doyum olmayan balıklarındandır palamut. Tavada da fırında da çok güzel pişer, tek başına da sebzelerle de enfes bir lezzet ortaya koyar. "Şöyle güzel bir palamut tarifi olsa da yesek" diyenler için Hürriyet Lezizz'in en sevilen palamutlarını bir araya topladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun...
Palamut kızartma tarifi
Çok uğraşmadan ziyafet hazırlamak isteyenlerin başvurduğu bir numaralı malzemedir balık. Yanında bol salatayla kısa sürede doyurucu ve besleyici bir yemeğe dönüşüverir. Hele ki bu balık tavada kızarmış çıtır çıtır takoz palamutsa... Tarif istiyorsanız hemen aşağıda...
Palamut pilaki tarifi
Eylül denince balık severlerin aklına ilk gelen şey palamuttur. Denizlerimizdeki en lezzetli balıklardan biri olan palamutu birkaç basit sebzeyle destekleyip fırına attınız mı ortaya enfes bir palamut pilaki çıkar. Bu hem hafif hem lezzetli tarife bayılacaksınız.
Balık ekşilisi tarifi
Balık ekşilisi Trabzon yöresine ait enfes bir yemek. Genellikle palamutla yapılıyor ve bu nedenle palamut ekşilisi diye de anılıyor. Biz de tarifimizde palamut kullandık. Ancak siz arzu ederseniz palamut gibi çok etli başka balıklarla da balık ekşilisi yapabilirsiniz. Balık ekşilisinin tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka denemelisiniz…
Palamut pilaki tarifi
Palamut sonbaharın habercisi balıklardan. Denizlerimizin en lezzetli sakinlerinden biri olan palamutun en güzel hali de pilaki olsa gerek. Balığın lezzetinin sebzelerle desteklendiği, fırında pişen bu nefis yemek, her türlü sofraya yakışır, herkese kendini sevdirir. İşte çok basit bir palamut pilaki tarifi...
Fırında palamut tarifi
Fırında pişen balık, kızartmaya kıyasla aksine daha az kalorili ve daha sağlıklıdır. Üstelik fırında pişirdiğinizde balığın lezzetini de daha iyi alırsınız. Hazır mevsimi gelmişken sizin için “Kolay bir fırında palamut nasıl yapılır?” sorusuna cevap aradık. İşte fırında palamut tarifi...