Fotoğraf: iStcck
Sarımsak nasıl saklanır? Kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
Sarımsak, mutfakların olmazsa olmazı. Yemeklere ayrı bir lezzet katmasının yanı sıra antioksidan özelliğiyle de sağlık için yararlı. Bu nedenle bol bol alınır. Peki sarımsaklar bozulmadan nasıl saklanır? İşte kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
Sarımsak A, C ve B grubu vitaminleri, çeşitli enzimler ve birçok mineral yönünden de zengin bir içeriğe sahip. Ayrıca antimikrobiyal etkisi vardır. Sağlığa faydalı olan sarımsak yemeklere, salatalara ve özellikle soslara da farklı bir lezzet katıyor. Peki sarımsak uzun süre bozulmadan nasıl saklanır? İşte konuyla ilgili detaylar...
KABUKLU SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
Kabuğu soyulmamış sarımsağı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Bunun için sarımsak alırken uzun sapları olanları tercih edin.Daha sonra sarımsakları sap kısımlarından örerek bağlayın. Son olarak karanlık, serin ve nemsiz bir ortamda saklayın.
<br><br>
KABUKSUZ, SOYULMUŞ SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
İlk olarak sarımsakları güzel soyup yıkayın. Ardından kağıt havlu ile iyice kurulayın. Sarımsaklar tamamen kuruduktan sonra kapaklı ve hava almayan bir kaba veya buzdolabı poşetine alın. Hava almayacak şekilde koyduktan sonra sarımsakları donduruya kaldırabilirsiniz. İhtiyaç oldukçta gerektiği kadar alıp tekrar aynı şekilde saklamaya devam edebilirsiniz.
Ardından sarımsakları hava almayan bir kaba alın. Üzerine bol miktarda zeytinyağı ve isteğe göre biraz tuz ilave edin. Güzelce karıştırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın.