Ramazan Bayramı Menüsü: Geleneksel bayram yemekleri nelerdir?
Bir ay boyunca birbirinden lezzetli tariflerle sevdiklerine renkli sofralar hazırlayanlar, önümüzdeki üç gün boyunca idrak edilecek olan Ramazan Bayramı menüsü arayışlarına devam ediyor. Geleneksel bayram yemekleri ile hazırlanan bayram sofralarının tadı, neşesi bir başkadır. Siz de gelen misafirlerinize ve ev halkına geleneksel bayram menüsü ile bir ziyafet çekmek istiyorsanız, işte kolay hazırlanabilen ve damak çatlaran Ramazan Bayramı menüsü hemen aşağıda...
İftar sofralarının yerini Ramazan Bayramı menüsü devralırken, geleneksel bayram yemekleri merak konusu oldu. Birbirinden lezzetli ve farklı tatları barındıran Osmanlı ve farklı illerden geleneksel yemekler sofraların baş köşesinde yer almaya hazırlanıyor. Peki, geleneksel bayram yemekleri nelerdir? İşte, sofranızı hazırlarken yardımcı olacan Ramazan Bayramı menüsü seçenekleri...
ŞİVEYDİZ TARİFİ
Gaziantep mutfaklarında bahar aylarının gelişiyle birlikte yerini alan şiveydiz tarifi son günlerde en çok araştırılan yemeklerden biri oldu. Kuzu eti ve taze sarımsağın eşsiz aromasıyla besleyici bir yemek olan şiveydiz nisan ve mayıs aylarında sıklıkla yapılıyor. Peki, şiveydiz yemeği nasıl yapılır? İşte, şiveydiz tarifi ve malzemeleri...
HASANPAŞA KÖFTE
Hasanpaşa köftesini hem tadıyla hem de görüntüsüyle ayrı seveceksiniz. Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu yemek tek başına bile oldukça doyurucu. Peki Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? İşte Hasanpaşa köftesi tarifi...
OSMANLI İÇ PİLAVI
Sofralarınıza özellikle et ve tavuk yemekleriyle birlikte eşlik edecek leziz bir tarifimiz var. Adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı pilavı saray mutfağından geliyor. Peki, Osmanlı pilavı nasıl yapılır? Bademli, cevizli, üzümlü, kayısılı Osmanlı iç pılavı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyor ve tarife geçiyoruz.
MÜTEBBEL
Mütebbel, közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu bir lezzet. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis mezeyi hazırlarken limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Akşam sofranızın yıldızı olacak mütebbeli denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
FELLAH KÖFTE
Adana mutfağına ait olan fellah köftesi, lezzetli olmasının yanı sıra besleyici bir lezzet. Yapımı oldukça kolay olan fellah köftesi irmikle de hazırlanabiliyor. Üzerine eklenen salçalı sosuyla da ayrı bir güzel. Peki fellah köftesi nasıl yapılır? İşte fellah köftesi malzemeleri ve yapılış aşamaları...
ŞEKERPARE
Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında tercih edilen şerbetli tatlılardan olan şekerpare tarifi bu kez pastane usulü versiyonuyla karşınızda... Akşama pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pastane usulü şekerpare tarifi, malzemeleri, yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...
SAYA ÇÖREĞİ
Saya çöreği, maya kullanmadan hazırlayabileceğiniz bir tarif. Tel tel ayrılan bu nefis çöreği şekerli veya tuzlu olarak yapabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızın ve 5 çaylarınızın favorisi olacak saya çöreğini çok seveceksiniz. İşte kat kat görünümüyle saya çöreği tarifi ve malzeme listesi...