Lokum Gibi Bir Et Pişirmenin Püf Noktaları
Et, Türk mutfağının en çok tüketilen besinlerinden biri.
Doğru bir kesim
Tüm etlerde, uzanan uzun kas lifleri bulunur. Eğer kas liflerine paralel olarak eti kesersiniz ne kadar pişirirseniz pişirin etler yumuşak olmayacaktır. Bunun yerine kas liflerine karşı çapraz kesimler yapmalısınız. Keskin bir bıçak işinizi kolaylaştırır.
Etin sıcaklığının önemi
Marine ettiğiniz eti buzdolabından çıkardığınız gibi pişirmemelisiniz. Oda sıcaklığı ideal bir birimdir.
Tuz ete ne zaman atılmalı?
İşte tartışmalı konulardan biri daha. Kimilerine göre tuz, eti sertleştirirken, kimileri için pişirmeden önce eklenmesi gereken bir malzeme. Uzmanlar, şefler önceden atılan tuzun lezzetleri konsantre ettiğini ve doğal bir tuzlu su yarattığını söylüyor. Denemesi sizden!