Kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kış hazırlıkları başladı: Kavanozda küflenmemesi için bu püf noktasına dikkat!
Kışlık hazırlıkları başladı. Mevsimin taze sebze meyveleri bazı belli işlemlerden geçirilecek daha uzun süreli olarak tüketilebiliyor. Domates de bunlardan biri. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Kışlık domates sosunu ister kahvaltıda, isterseniz de farklı tariflerde değerledirerek yemeklerinizin lezzetini katlayabilirsiniz. Kışlık domates sosu tarifi ve önemli püf noktalarını sizin derledik. İşte adım adım domates sosu yapımı...
Yaz aylarının lezzetli ve sulu domateslerinden pratil bir şekilde nefis bir domates sosu hazırlayabilirsiniz. Domatesin bol ve lezzetli olduğu şu günler kışlık domates sosu hazırlamak için oldukça uygun bir dönem. Bu sosu ister yemeklerde isterseniz de pizzalarınızda kullanabilirsiniz.
KIŞLIK DOMATES SOSU NASIL YAPILIR?
Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.,
Soyduğunuz domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın.
Ardından geniş bir tencereya alın.
Üzerine yağını ve tuzunu da ilave edip kaynatın.
Sosunuzu kaynatırken oluşan köpüğü kaşıkla alın.
Yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.