Fotoğraflar: Alamy, Youtube, Hürriyet Arşiv
Kısa sürede hazırlayıp afiyetle yemek isteyenler için çeşit çeşit makarna tarifleri
Makarna her yaşın sevdiği, zor zamanların kurtarıcısı enfes bir malzeme. Üzerine eklenen çeşit çeşit sosların yanı sıra farklı pişirme tekniklerini kullanarak da değişik lezzette yemekler elde edebilmek mümkün. Bu kez sizin için düdüklüden fırına, demlemeden kızartmaya farklı teknikler kullanılan makarna tarifleri derledik...
Makarnanın yaygın pişirme tekniği bol suda haşlayıp sonradan ayrı bir yerde pişen sosuyla karıştırmaktır. Fakat "Ben ayrı ayrı tencere kirletmek istemiyorum" diyorsanız ya da kısa sürede yiyebileceğiniz pratik bir tarif arıyorsanız, süzmeden yapılan bu demleme makarna tam size göre...
Cips çocuk büyük herkesin çok sevdiği bir atıştırmalık ama özellikle markette satılan cipslere pek güvenemiyoruz. O durumda ne yaoıyoruz? Kendi cipsimizi kendimiz yapıyoruz. Üstelik sürpriz bir malzemeden: Makarnadan!
Düdüklü tencere denince aklımıza genelde bakliyatlar ya da et yemekleri geliyor ama bu çok pratik tencerede makarna da pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken önce sos malzemelerini sonra da makarnasını ekleyip kapağını kapatmak. 10 dakikadan daha kısa bir sürede yemeğiniz hazır. İşte tarifi...
Gnocchi İtalyan mutfağının en klasik lezzetlerinden bir tanesi. İçine patates püresi eklenmiş hamurla yapılan bu minik tombul makarnaları birçok farklı sosla birleştirmek mümkün. Biz bu tarifimizde basit bir domatesli sos kullandık. Üzerine de bir başka İtalyan klasiği olan mozzarella rendeledik. Çok beğeneceğinizden eminiz...