Karadeniz'de sebzeler böyle kurutuluyor! Çok şaşıracaksınız
Ordu’da sebzeler bilinenin aksine odun ateşinde yakılarak ısıtılan taş fırınlarda kurutulmaya başlandı.
İmece usulü bir araya gelen vatandaşlar tarlalarından topladıkları fasulyeleri odun ateşinde kızdırılan taş fırınlarda kurutuyor. Kurutulan fasulyeler farklı bir lezzete bürünüyor.
Kış mevsiminde yiyecekleri fasulyeleri taş fırınlarda kurutmaya başladıklarını anlatan Gönül Duran, "Komşularımızla birlikte kış mevsiminde yiyeceğimiz fasulyelerimizi kurutuyoruz. Zor iş olduğu için imece usulu birbirimize yardımcı oluyoruz. Sabahın erken saatlerinde yaktığımız fırınlar istenilen ısıya ulaştığında fasulyeleri fırının içine koyuyoruz. Burada yavaş yavaş kuruyan fasulyeler çok lezzetli bir hal alıyor" dedi.