Kandil simidi nasıl yapılır? Evde pastane usulü kandil simidi tarifi ve malzemeleri
Kandil simidi tarifi mahlepli, mahlepsiz, susamlı versiyonlarıyla günün aranan tarifleri arasında yer alıyor.Mevlid Kandili vesilesiyle evde kandil simidi yapımı merak ediliyor. Sevdikleriyle kandil simidi hazırlayıp dağıtmak isteyenler, pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Mevlid Kandili özel kandil simidi tarifi ve püf noktaları...
Kandil günleriyle özdeşleşmiş zamansız bir yiyecek olan kandil simidi, Osmanlı’dan günümüze değerini koruyor. Kandil simidi gevrek olması için bazı püf noktaları uygulamak gerekiyor. Bu yıl pastaneden almak yerine evde yapmak isteyenler için Mevlid Kandili kandil simidi tarifi ve malzemeleri sizler için derledik.
Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuz, şeker ve mahlebi yoğurma kabında karıştırın.
Kabartma tozunu ilave edin.
Unu da yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 5 dakika dinlendirin.
Yumurta ve susamı ayrı ayrı kaselere alın.
Hamurunuzdan ufak parçalar koparıp simit şekli verdikten sonra önce yumurtaya ardından susama bulayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...
Mahlepsiz Kandil Simidi Nasıl yapılır?
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Havuza tereyağını, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.