Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli, mahlepsiz, susamlı ve çörekotlu kandili simidi tarifi ve malzemeleri (Miraç Kandili Özel)
Kandil simidi nasıl yapılır? Miraç Kandili sebebiyle kandil simidi tarifi ve malzemeleri de araştırılıyor. Mahlepli, mahlepsiz, susamlı ve çörekotlu versiyonlarıyla kandil simidi yapım aşamaları günün aranan tariflerinden biri oldu. Peki kandil simidi nasıl yapılır, püf noktaları neler? Mahlepli, mahlepsiz, susamlı ve çörekotlu kandili simidi tarifi ve malzemeleri
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Yumurtanın sarısını yoğurma kabına alın.
Üzerine sırayla sirkeyi sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Ardından mahlep ve unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın ve simit halka olacak şekilde iki ucunu da birleştirin.
Simitlerinizi önce yumurta akına, ardından susama batırıp fırın tepsisine dizin. Üzerine de çörek otu serpip fırından güzelce pişirin.
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Havuza tereyağını, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.