Kandil helvası tarifi (Topaklanmayan ve tam ölçülü): Regaip Kandili için sütlü ve sütsüz irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
İrmik helvası kandil günlerinin vazgeçilmez tarifleri arasında yer alıyor. Regaip Kandili gününde de kandil helvası hazırlayıp paylaşmak isteyenler yapılışını araştırıyor. Bunun beraber sütlü, sütsüz irmik helvası tarifi ve malzeme listesi merak ediliyor. Peki tam kıvamında topaklanmayan irmik helvası nasıl yapılır? İşte detaylar...
SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tereyağını tavada eritin.
Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun.
Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.
Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın.
Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.
Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
SÜTSÜZ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. Daha sonra 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. 1-2 dakika karıştırın. Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz.