Fotoğraflar: Alamy, Ingimage, Hürriyet Aile
Hesabını bilen karıncalar için ağustosta yapılabilecek kış hazırlıkları
Yazın sonlarına doğru yavaş yavaş ilerlediğimiz bugünlerde kış hazırlıkları da başladı. Domateslerin en lezzetli, meyvelerin en kokulu, salatalıkların biberlerin en bol olduğu bu mevsimde salça, turşu, reçel, tarhana gibi kış hazırlıklarınızı yapıp mutfak bütçenizin üzerindeki yükü biraz olsun hafifletmeye ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se leziz tariflerimiz sizi bekliyor...
Yaz aylarında bol, ucuz ve leziz olan domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Doğru saklanırsa bir sonraki yaza kadar dayanacak olan ve "menemenlik" olarak da anılan domates sosları için bu tarifi mutlaka deneyin.
Bol sebze, yoğurt ve nohutla çok besleyici ve hazırlaması çok kolay ev tarhanasına bayılacaksınız. Kış aylarında birkaç dakika içinde enfes bir çorba içip içinizi ısıtmak istediğinizde sık sık bu çorbaya başvuracaksınız.
Domates salçası özellikle kış aylarında neredeyse her yemekte kullandığımız, mutfağımızın olmazsa olmazı bir malzeme. Peki kışlık salçanızı evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Böylece hem aile ekonomisine katkıda bulunacak hem de içiniz rahat bir biçimde yaz domatesi lezzetini kışa taşımış olacaksınız.
İncirler tezgahlarda yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Bu ballı yaz meyvesini kışın da tüketebilmenin en güzel yollarından biri de incir reçeli. Çıtır çıtır dokusu ve karanfil kokusuyla kahvaltılarınızı renklendirecek bir reçel tarifi....
Yaz aylarında havalar henüz sıcakken yapıp iyice kurutacağınız bu erişteler, kışın en büyük kurtarıcınız olacak. Çünkü pişirip masaya getirmesi sadece 10 dakika sürüyor. İçindeki bol yumurtasıyla çok da besleyici olan bu erişte tarifine bayılacaksınız.