İHA ve AA
Bursalıların pazar kahvaltısı lezzeti cantık... Bir seferde 10 tane yiyebilenden para alınmıyor
Bursa’nın meşhur cantığından bir oturuşta 10 tane yiyen para ödemiyor...
Bursa’nın dünyaca meşhur cantığını yemek için farklı şehirlerden ve farklı ülkelerden Bursa’ya gelenler var. Bir firma, bir oturuşta 10 cantık yiyenden para almıyor.
1952 yılından itibaren Bursa’nın meşhur cantığını ürettiklerini ifade eden Acı Dayı'nın işletmecisi Yusuf Pideci, “1952 yılında babam ve amcamların açtığı cantık salonunu ben işletmeye devam ediyorum. Bursa cantığı 125 gram hamurun içine 60 gram dana kıyması, baharat ve domates karışımı konularak yapılır. Cantığı kara fırında 3 dakika odun ateşinde pişiriyoruz. Pişen cantıkları tezgahta en fazla 15 dakika tutup kaldırıyoruz” dedi.