GeriEt Yemeği Tarifleri Fırında patlıcanlı köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında patlıcanlı köfte tarifi

Fırında patlıcanlı köfte tarifi

Sofralarınızda hem görsel bir şölene hem de lezzetli bir yemeğe hazır olun.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su

Fırında patlıcanlı köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı, ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın. Alaca soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin.

Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları içine atın. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. İçlerine hazırladığınız köfteleri koyun ve sarın. Açılmaması için üstüne kürdan batırın. Domatesleri, biberleri, ve sarımsakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin.

Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirin. Bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin.

200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.