GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında pancar, alabaş, balkabağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında pancar, alabaş, balkabağı tarifi

Fırında pancar, alabaş, balkabağı tarifi

Kış aylarının en gözde üçlüsü pancar, alabaş ve balkabağı fırında pişince enfes bir yan yemek haline geliyor. Oldukça hafif ve lezzetli bir eşlikçi olan bu sebze tabağı, et yemeklerinin yanında çok iyi gittiği gibi tek başına da çok besleyici. O nedenle veganlar için de çok doğru bir seçenek. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet alabaş
  • 2 dilim balkabağı
  • 8-10 diş soyulmamış sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Fırında pancar, alabaş, balkabağı tarifi Nasıl yapılır?

Alabaşı soyun, patates gibi parmak şeklinde dilimleyin. Pancarları soyun, elma dilim şeklinde kesin. Bal kabaklarının yeşil bölümünü temizleyin, 1 parmak kalınlığında ve 10 santimetre kadar uzun olacak şekilde ufaltın.

Zeytinyağını hafif ısıtın, nişasta, tuz ve biber ilave edin. Dilimlediğiniz sebzeleri ve sarımsakları hazırladığınız sosa bulayın. Kağıtlı tepsiye veya kağıtsız olarak fırın kabına dizin. 190 derece ısıtılmış fırında sebzelerin içi yumuşak dışı çıtır olana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin.