Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Fırında kuşkonmaz tarifi
Şeklinden dolayı deniz börülcesi ile karıştırılsa da kuşkonmazın lezzeti bir başka. Manavlarda, marketlerde yer bulmaya başlamışken akşama sofralara bir kuşkonmaz şart oldu. Besleyici değerleri ile çorba, salata, zeytinyağlı yemek gibi birçok farklı şekilde sofralara gelen, özellikle karaciğer şişmeleri ve sarılıkta iyileştirici etkilere sahip olan fırında kuşkonmaz nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- Kuşkonmaz
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Dilediğiniz tür peynir
Fırında kuşkonmaz tarifi Nasıl yapılır?
Kuşkonmazların kökünden iki parmak kalınlığında kesin.
Tomurcuklu bölümlerini kullanacağınız kuşkonmazları soğuk suyla yıkayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kuşkonmazları alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Sarımsağı rendeleyip üzerine ekleyin.
Ardından dilediğiniz peyniri de üzerine rendeleyin.
180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.