GeriBalık Tarifleri Fırında hamsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında hamsi tarifi

Fırında hamsi tarifi

Karadeniz’in gözbebeği hamsi, ekim sonu kasım başı tezgahlara düştü mü yüzleri güldürür. Tavası ayrı çıtlaması ayrı olan hamsinin fırında pişmiş hali de pek lezzetli olur. Siz de hem pratik hem de nefis bir fırında hamsi tarifi arıyorsanız malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon

Fırında hamsi tarifi Nasıl yapılır?

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın.

Derin bir kasede üzerine baharatları, zeytinyağını ve salçayı eklediğiniz hamsileri güzelce harmanlayın.

Baharatların tadını çekmesi için hamsileri üzerine streç film geçirip buzdolabında dinlenmeye bırakın.

O sırada patates ve soğanı yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Fırın tepsisini yağlayıp en alta soğan ve patatesleri dizin.

Üzerine balıkları yayıp dilimlediğiniz domatesleri ve limonları ekleyin.

Sarımsakları da irice doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin.

Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin.

35 dakika kadar pişirdiğiniz balıklarınız servise hazırdır. Afiyet olsun…