Fesleğen ve sarımsak soslu köfte tarifi
Fesleğen en hoş kokulu yeşilliklerden biri. Çok güçlü aromasıyla içine girdiği her yemeğin tadını değiştiren fesleğen özellikle sarımsakla çok iyi bir ikili oluşturuyor. Biz bugün bu ikiliyi köfte için sos olarak kullandık ve ortaya çok nefis bir sonuç çıktı. Köfteyi yoğurduktan sonra mümkün olduğunca dinlendirmek en iyisi ama zamanınız darsa dinlendirmeden de pişirebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Kekik
- Kimyon
- Kızartmak için ayçiçeği yağı
- Yarım demet taze fesleğen
Fesleğen ve sarımsak soslu köfte tarifi Nasıl yapılır?
Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun.
Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra, üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat dinlendirin.
Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın.
Köfteleri ince bir tabaka halinde una bulayın.
Kızartma tavasına yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın.
Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın.
Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotunda çekin.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis yapın.