GeriEt Yemeği Tarifleri Ezmeli kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ezmeli kebap tarifi

Ezmeli kebap tarifi

Ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetlerinden biridir. Adana- Urfa kebabına benzerliğiyle bilinen ezmeli kebap özellikle Gaziantep mutfağında sıklıkla yapılıyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayanlar ezmeli kebap tarifini evde kolayca hazırlayıp sofralarında yer verebilirler. Peki, ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte, ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 kilogram domates
  • 10 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Ezmeli kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.

Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.

Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.

Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.

Pişen domateslerin kabuklarını soyun.

Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.

Sivri biberleri çok ince doğrayın.

Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.

Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.

Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.

İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...