Ev yapımı ketçap tarifi
Ketçap neredeyse her yemeğe ekstra bir lezzet katan nefis bir sos. Kızarmış patatesi, tavuğu ya da hamburgeri ketçapsız düşünmek imkansız. Ancak piyasada bulunan hazır ketçapların içindeki bazı maddeler hepimizin aklında soru işaretlerine yol açabiliyor. Bu durumda ne yapmalı? Ketçabı evde hazırlayıp gönül rahatlığıyla tüketmeli. İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 soğan
- 2 kilogram domates
- 2 diş sarımsak
- 50 mililitre elma sirkesi
- 100 mililitre su
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 2 karanfil
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Tuz
- Karabiber
Ev yapımı ketçap tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı, domatesi, sarımsağı rendeleyin ve 30 mililitre sirke ve suya ilave edip orta ateşte 40 dakika kadar pişirin. Bir başka tencere çıkarın ve kalan sirkeyi, tane karabiberi, baharatları ve defne yaprağını 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Hazır hale gelen domatesli karışımı blender’dan geçirin ve iyice püre haline getirin. Bir tur da süzgeçten geçirip hazırladığınız sirkeli karışıma ekleyin. Şekeri koyup kaynatın. Karabiber, tuz serpin ve ocaktan alın.
Ilık bir halde servis edin.