GeriSebze Yemeği Tarifleri Etsiz kuru fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etsiz kuru fasulye tarifi

Etsiz kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye yanında pilavıyla birlikte mutfağımızın en temel yemeklerinden biri. Etli, sucuklu, pastırmalı kuru fasulye çeşitlerinin hepsi çok lezzetli ama etsiz kuru fasulye de bambaşka bir tat. İçine eklenen domates, biber ve tereyağıyla lezzet ve kıvam kazanan etsiz kuru fasulyenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 su bardağı su

Etsiz kuru fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden ıslatın.

Pişireceğiniz zaman suyunu süzüp üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda haşlayın.

Fasulyeler haşlanırken soğanları ve biberleri yemeklik, domatesleri küp küp doğrayın.

25 dakika kadar haşladığınız fasulyeleri süzüp kenara alın.

Tereyağını tencerede kızdırın.

Soğanları ekleyip kavurun.

Ardından biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin.

Haşladığınız fasulyeleri ekleyip ezmeden karıştırın.

Sıcak suyu da ilave edip kapağı kapalı halde pişirin.

Fasulyeler yumuşadığında tuzu ve karabiberi ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.

Ocaktan aldığınız fasulyeleri soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…