Etimek tatlısı nasıl yapılır? Evde kolay etimek tatlısı tarifi
Evde kolay malzemelerle yapabileceğiniz tatlılardan biri olan etimek tatlısı, özellikle Ramazan’da hem tadı hem pratikliğiyle en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız, detaylar haberimizde…
Şerbetle yumuşattığınız etimeklerin üzerine ekleyeceğiniz nefis muhallebi, şipşak tatlılar arayanların favorilerinden olacak. Siz de kolay etimek tatlısı yapmak isterseniz malzemeleri ve yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Elinize sağlık.
Etimek Tatlısı Tarifi için Malzemeler
1 paket hazır etimek
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Tarçın ya da mevsim meyveleri
Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için; başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.
Karışımı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
Üzeri için, mevsime göre yaban mersini, çilek gibi meyvelerle ya da tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.