GeriAtıştırmalık Tarifleri Deviled eggs (Acılı yumurta dolması) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deviled eggs (Acılı yumurta dolması) tarifi

Deviled eggs (Acılı yumurta dolması) tarifi

Deviled eggs, İngiltere, İrlanda hatta ABD gibi ülkelerde soğuk başlangıç ya da parti atıştırmalığı olarak sık sık tüketilen bir tür yumurta dolması. Haşlanmış yumurtaların beyazlarının içine çeşitli malzemelerle karıştırılmış yumurta sarısı eklenmesiyle elde edilen deviled eggs’in en önemli özelliği de acılı olması. Siz de deviled eggs’i evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 6 adet kornişon turşu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 dal dereotu
  • 5-6 yaprak maydanoz

Deviled eggs (Acılı yumurta dolması) tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları katı olacak şekilde 12 dakika kadar haşlayın.

Soyup ikiye bölün ve sarılarını çıkarıp bir kaseye alın.

Bir çatal yardımıyla ezip püre haline getirin.

Robottan geçirdiğiniz turşu, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ve diğer malzemeleri yumurtalara ekleyin.

Tüm malzemeyi harmanlayıp bir sıkma torbasına doldurun.

Hazırladığınız harcı yumurta beyazlarının ortasındaki çukurlara sıkma torbasıyla doldurun.

Üzerini toz biber ve kıyılmış dereotuyla serpip servis edin. Afiyet olsun…