Deniz tarağı nedir, nasıl temizlenir ve nasıl yapılır? Deniz tarağı tarifi ve malzemeleri
Günümüzde popülerliğini her geçen gün artıran deniz tarağı hakkında bilgiler araştırılmaya devam ediyor. Mutfakta farklı tat arayanların tercşhi olan deniztarağı temizlenmesi ve yapılışı ile bazı püf noktaları gerektiriyor. Peki, deniz tarağı nedir, nasıl yapılır ve nası temizlenir? İşte, deniz tarağı tarifi ve malzemeleri...
Midyeye benzerliğiyle dikkat çeken deniz tarağı evde yapımı merak konusu oldu. MasterChef yarışmasıyla yeniden araştırılan tariflerden biri olan deniz tarağı nasıl temizlenir ve nasıl yapılır merak ediliyor. Deniz tarağı yapılışı görünürde zahmetli olsa da hazırlaması oldukça kolay. Peki deniz tarağı nedir, nasıl yapılır? İşte deniz tarağı tarifi ve malzemeleri...
Deniz tarağı, derin sularda uzun yıllar yaşayabilen bir deniz kabuklusudur. Dalgıçların denizin dibinden elle toplayarak filelere aldığı deniz tarakları, denizin sığ yerlerinde yoğunlukla bulunur. Besin değeri oldukça yüksek ve denizin sığ kesimlerinde yoğun olarak bulunur. Deniz tarağı lüks restoranların menüsünde yer alır. Zor gibi görünse de aslında basit bir şekilde hazırlanır. Zeytinyağı, kekik, biber gibi malzemelerle hazırlanan deniz tarağı yaklaşık 30 dakikada yapılıyor.
DENİZ TARAĞI NASIL TEMİZLENİR?
Deniz taraklarını temizlemeden önce bol su ile yıkayın.
Daha sonra deniz taraklarının kabuklarında yer alan küçük yosun ya da kum kalıntılarını sert bir fırça yardımıyla temizleyin.
Deniz taraklarının kabuğunu açmak için ise özel istiridye bıçağını kullanarak bıçak yardımıyla açın ve deniz tarağının kaslı beyaz bölümünü kabuğundan nazikçe, parçalamadan ayırın.
Ardından bol su ile yıkayın.
DENİZ TARAĞI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
6 adet deniz tarağı
Marinasyon için:
2 çay kaşığı taze kekik
2 çay kaşığı tane beyaz biber
500 mililitre zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
DENİZ TARAĞI NASIL YAPILIR?
Marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırıp deniz taraklarını sosun içine yatırın.
Dilerseniz birkaç saat önceden de marinasyon yapabilirsiniz.
Deniz taraklarını marinasyonda beklettikten sonra kızgın tavada her iki tarafı 2-2,5 dakika olmak üzere mühürleyin.
Sosu servis tabağına yayıp deniz taraklarını üzerine yerleştirin ve maydanozları serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun...