Deniz tarağı tarifi ve yapımı: Deniz tarağı nasıl pişirilir ve yapılır?
Deniz tarağı tarifi ve tapımı araştırılan konular arasında yerini aldı. Farklı lezzetleri denemek isteyenler yemek tariflerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Temizlemesi ve pişirilmesi zahmetli gibi gözüken ancak dakikalar içinde hazırlanan deniz tarağının pişme süresi oldukça kısadır. Peki Deniz tarağı nasıl pişirilir ve yapılır?
Deniz tarağı tarifi, televizyonda yayınlanan popüler yemek yarışmalarında ekranlara geliyor. Deniz tarağı pişirme tekniği ve yapım aşamaları, televizyonları başında olan izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lüks restoran menülerinde yer alan çeşitli baharatlar ile hazırlanan deniz tarağı, 2-2,5 dakika içerisinde pişiriliyor. Peki, deniz tarağı nasıl yapılır ve pişirilir? İşte, adım adım deniz tarağı tarifi ve yapımıyla ilgili bilgiler.
Yapımı için malzemeler
6 adet deniz tarağı
Marinasyonu için:
500 mililitre zeytinyağı
2 çay kaşığı taze kekik
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tane beyaz biber
Nasıl yapılır?
Marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırıp deniz taraklarını sosun içine yatırın. (Bunu birkaç saat önceden de yapabilirsiniz.)
Marinasyonda beklettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada her iki tarafı 2-2,5 dakika olmak üzere mühürleyip alın.
Sosu servis tabağına yayıp deniz taraklarını üzerine yerleştirin.
Deniz taraklarınızı chimichurri sosuyla servis edebilirsiniz.