Deniz börülcesi tarifi
Deniz börülcesi özellikle Egelilerin çok iyi bildiği ve çok sevdiği lezzetlerden. Deniz kenarlarında kendiliğinden yetişen deniz börülcesini yaparken içinden kılçıklarını ayıklamak çok önemli. Kendinden tuzlu bir bitki olduğu için haşlarken suyuna tuz koymamanız konusunda uyarımızı da yapıp tarifimize geçelim…
Yapımı için malzemeler
- 2 demet deniz börülcesi
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 2 litre su
Deniz börülcesi tarifi Nasıl yapılır?
Deniz börülcelerini bol suyla yıkayıp varsa köklerini kesin.
Suyu büyük bir tencerede kaynatıp deniz börülcelerini 10 dakika kadar haşlayın.
Ardından börülceleri tencereden alıp birkaç dakika soğuk suda bekletin.
Dalları saplarından tutup çekerek dalların ortasındaki kılçıkları ayıklayın.
Yeşil kısımlarını servis tabağına alın.
Sarımsağı ezip limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırın.
Sosu deniz börülcelerinin üzerine gezdirip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…