GeriSalata Tarifleri Çoban salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çoban salatası tarifi

Çoban salatası tarifi

Çoban salatası, domates en lezzetli olduğu yaz sofralarının en güzel eşlikçilerinden. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Küçük küçük doğranan malzemeleri ve limonlu sosuyla tadına doyum olmuyor. Peki çoban salatası nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik çoban salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Çoban salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp derin bir kaseye alın.

Kuru soğanı küp şeklinde ve salatalıkları da domatesle aynı boyda doğrayın.

Biberleri de ortadan iki bölüp yarım ay şeklinde doğrayın.

Maydanozu incecik kıyın.

Tüm malzemeleri kaseye alın ve üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun...