Çin pilavı tarifi
Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için süper bir pilav tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı su
- 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
- 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
- 1,5 su bardağı haşlanmış küçük karides
- 1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1/3 su bardağı mısır tanesi
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 1,5 litre su
Çin pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci 1,5 litre tuzlu suda hafif diri kalacak kadar haşlayın, suyunu süzün. Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın ve yumurtayı omlet şeklinde pişirin. Pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve ince ince dilimleyin.
Geri kalan 2 kaşık sıvı yağı tavada kızdırın, kırmızı biber ve soğanı 2-3 dakika sote edin. Haşlanmış karides, bezelye, mısır ve soya sosunu ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Pirinci ekleyin, 3-4 dakika sonra ateşten alın. İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dereotunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın.
Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.