GeriPilav Tarifleri Çin pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çin pilavı tarifi

Çin pilavı tarifi

Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için süper bir pilav tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 adet ince doğranmış kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı haşlanmış küçük karides
  • 1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1/3 su bardağı mısır tanesi
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1,5 litre su

Çin pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci 1,5 litre tuzlu suda hafif diri kalacak kadar haşlayın, suyunu süzün. Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın ve yumurtayı omlet şeklinde pişirin. Pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve ince ince dilimleyin.

Geri kalan 2 kaşık sıvı yağı tavada kızdırın, kırmızı biber ve soğanı 2-3 dakika sote edin. Haşlanmış karides, bezelye, mısır ve soya sosunu ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Pirinci ekleyin, 3-4 dakika sonra ateşten alın. İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dereotunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın.

Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.