Cimcik çorbası nasıl yapılır? Adım adım cimcik çorbası tarifi
Cimcik çorbası, Amasya’nın yöresel lezzetlerinden biridir. Bol lezzetli bir çorba olan cimcik çorbası, diğer çorbalara oranla meşakkatlidir. Peki, cimcik çorbası için gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım cimcik çorbası tarifi
Malzemeler:
2 kepçe un
2 yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Unun içine 1 yumurtayı kırın. Biraz tuz ve su ile mantı hamuru gibi katı bir kıvamda yoğurun.
Hamuru 1 milimetre kalınlığında açın. Açtığınız yufkayı kenarları 1,5 santimetre büyüklüğünde karelere halinde kesin. Bu küçük kareleri ortadan sıkıştırıp fiyonk şekline getirin.
1 litre suyu, bir tencerede kaynatın. Biraz tuz ilave ederek hazırladığınız hamurları içine atın.
Pişince altını kapatılıp 10-15 dakika tencere içinde bekletin.
1 kase yoğurt içine bir baş sarımsağı ezerek ilave edin ve yoğurdu iyice çırpın. Sarımsaklı yoğurdu hamurun üzerine dökerek iyice karıştırın.
Bir tavada tereyağının yarısını eriterek içine 1 yumurta kırın ve çorbanın üzerine dökün. Yağın diğer yarısını eriterek içine salça veya pul biber koyun ve sos yapın. En üste dökün. Cimcik çorbası servise hazırdır.