Çilek jöleli kup nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çilek jöleli kup tarifi
Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Arda'nın Mutfağı programının 21 Mayıs'ta yayınlanan bölümde yapılan tariflerden biri de çilek jöleli kup oldu. Peki çilek jöleli kup nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı çilek jöleli kup tarifi
Arda'nın Mutfağı programında birbirinden lezzetli tarifler ekran karşısındakilerle buluştu. Menü de çilekli jöleli kup da vardı. İşte rda'nın Mutfağı çilek jöleli kup tarifi ve malzeme listesi
Çilek jöleli kup malzemeleri:
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jöle için:
1 paket çilekli jöle
2,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
6-8 adet çilek
Çilek jöleli kup nasıl yapılır?
Süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını tencereye alıp çırpma teli ile karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz kıvam alınca kuplara eşit şekilde paylaştırın.
Çilekleri uzun şekilde dilimleyin ve muhallebiye batırarak kenarına duvar olacak şekilde dizin.
Tatlınızı soğuması için buzdolabına alın.
Jöle için de Bir karıştırma kabına çilekli jöleyi alın. Üzerine sıcak suyu ilave edip çırpma teli ile karıştırın.
Soğuyan muhallebilerin üzerine de jöleyi dökün ve tekrar buzdolabına koyun.
Üzerindeki jölenin donması için 1-2 saat bekletin.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...