GeriTatlı Tarifleri Çikolata soslu sütlaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata soslu sütlaç tarifi

Çikolata soslu sütlaç tarifi
Sütlacı daha önce hiç çikolata soslu denememiş miydiniz? Öyleyse bu lezzetli tarife bayılacaksınız.

Sütlacı daha önce hiç çikolata soslu denememiş miydiniz? Öyleyse bu lezzetli tarife bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1.5 su bardağı yağsız süt
  • 1 paket jelatin ya da sade jöle
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı badem
Çikolata sosu için:
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı yağsız ayran

Çikolata soslu sütlaç tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün. Küçük tencereye sütü dökün, üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin. Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinleri eritin. Şekeri ilave edip bir süre karıştırın. Ardından pirinci koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelene kadar soğutun. Tencerenin kapağını kapatıp soğutun.

Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye koyun. Ayranı ilave edip karıştırın. Orta ateşte biraz pişirin ve ateşten alın.

Soğuyan sütlacı servis tabaklarına ters çevirin. Üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Kıyılmış bademle süsleyin. Dilerseniz Hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.