GeriKek Tarifleri Çikolata soslu kestaneli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata soslu kestaneli kek tarifi

Çikolata soslu kestaneli kek tarifi

Hem çok lezzetli hem de hafif olan bu tarife sofranızda yer açın!

  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı kaymak
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 kase kestane içi
  • ½ portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 10 kaşık un

Çikolata soslu kestaneli kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerlerine şekeri dökerek mikserle köpürtene kadar çırpın. Sütü, sıvı yağı, cevizi, kaymağı, portakal rendesini, vanilyayı, kabartma tozu ve karbonatı ilave ederek tekrar mikserle çırpın. Unu da ekleyerek kaşıkla karıştırın.

İçine robottan geçirdiğiniz cevizleri ve kestaneleri de ilave edip karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Üzerine isteğe bağlı çikolatalı sos ve fıstık dökerek servis edebilirsiniz.