GeriTatlı Tarifleri Churros tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Churros tarifi

Churros tarifi

Bir kızarmış hamur tatlısı olan churros, başta İspanya ve İspanyolca konuşulan Amerika ülkeleri olmak üzere birçok yerde çok popüler. Halka tatlısının şerbete batırılmak yerine toz şekere bulanmış hali olarak tanımlanabilecek churros, genelde çikolata sosuna ya da süt reçeline bandırılarak yeniyor. Siz de bu lezzeti evinizde deneyebilirsiniz. Nasıl mı? İşte böyle...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak un
  • Yarım bardak su
  • 2 küçük boy yumurta
  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 bardak ayçiçeği yağı
  • Yarım bardak toz şeker
  • 90 gram bitter çikolata

Churros tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin. İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.

Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin. Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.

Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın. İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.

Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.