Cevizli sucuk tarifi
Ceviz ve pekmezin muhteşem uyumu cevizli sucuk. Tadına bakmadan "Sevmiyorum" demek kolay. Görüntüsü sizi yanıltmasın, cevizli sucuğa karşı olan bütün ön yargılarınızı yıkabilecek bir tarifimiz var. Çok lezzetli olan bu tatlıyı denemek isterseniz, cevizli sucuk tarifimiz hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı pekmez
- 4 su bardağı su
- Yarım kilo ceviz içi
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yorgan ipliği
- İnce bir iğne
Cevizli sucuk tarifi Nasıl yapılır?
Cevizleri ince bir iğneye geçirdiğiniz yorgan ipliğine dizin.
Cevizleri ipe dizerken parçalanmalarını önlemek için ince bir iğne kullanmanın yanı sıra, cevizleri bir gece önceden suda bekletebilirsiniz.
Dilediğiniz uzunluktaki iplere dizdiğiniz cevizleri kenara alın.
Daha sonra pekmezli karışımı yapmaya başlayın. Pekmez ve suyu bir tencerenin içine alıp karıştırın ve ocağın altını açın.
Pekmezli su karışımından 1 su bardağı kadar alın ve derin bir karıştırma kabının içine aktarın.
Karıştırma kabının içine un ve nişastayı ilave edip iyice çırpın.
Un veya nişastanın topak topak kalmamasına özen gösterin.
Tencerede kaynayan pekmezli su karışımının içine şekeri ekledikten sonra, kaptaki unlu nişastalı karışımı yavaş yavaş tencerenin içine ilave edin.
Bu aşamada tahta kaşık kullanmaya ve tamamen karıştırmaya özen gösterin.
Tenceredeki karışım pasta kreması kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Tencere kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Yorgan ipliğine dizdiğiniz cevizleri tencerenin içine batırıp, çıkarın.
Tamamen karışıma bulanmış cevizli ipleri uygun bir yere asın. Bu aşamada ipleri asmak için bir dolap içi askıdan faydalanabilirsiniz.
Cevizleri astığınız yerin altına, pekmezli karışımın damlaması ihtimaline karşı bir tepsi koymayı veya yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
Cevizli ipleri 2 gün kadar beklettikten sonra streç filme sarın.
Bu haliyle yaklaşık 3-4 aya kadar muhafaza edebilir veya hemen tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.