Buttermilk nasıl yapılır? Buttermilk tarifi
Buttermilk, İngilizce yemek tariflerinde çok sık karşımıza çıkan bir malzeme. Ancak Türkiye’deki marketlerde buttermilk bulmak oldukça zor. Yabancı bir tarifi uygulamaya çalıştığınız durumlarda buttermilk’i kendiniz de yapabilirsiniz. Yapılışı çok kolay olan buttermilk’in tariflerini ve yapılışının püf noktalarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Buttermilk yapmak için asidik bir malzemeye ihtiyacınız var. Bu malzeme limon suyu ya da sirke olabilir.
Süt olarak pastörize süt yerine çiğ süt kullanmanız gerekir. Çünkü pastörize sütün içinde buttermilk oluşumunu sağlayan mikroorganizmalar bulunmaz. Daha koyu kıvamlı bir buttermilk için krema da kullanabilirsiniz.
Buttermilk yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması da çok önemlidir.
Gelelim buttermilk yapılışına… Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeleri sayalım:
1 su bardağı süt veya krema
1 çorba kaşığı limon suyu veya beyaz sirke
Sütü kaynattıktan sonra içine tahta kaşıkla 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke ekleyin. İyice karıştırıp oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin. Buttermilk’iniz hazır!
Eğer ortam soğuksa buttermilk’in olgunlaşma süresi 10 dakikayı aşabilir.