Bulgurlu roka salatası tarifi
Salataların vazgeçilmezi roka, aromalı lezzetiyle çok seviliyor. Bulgurla birleştiğinde çok da doyurucu bir öğün haline gelen bulgurlu roka salatası, soğan, domates ve incirle de tat kazanıyor. Günün her öğünü zevkle tüketebileceğiniz bu salatanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 demet roka
- 6 adet kurutulmuş domates
- Yarım kırmızı soğan
- 6 adet kuru incir
- 250 gram cherry domates
- Yarım su bardağı başbaşı bulgur
- 1,5 su bardağı su
Sosu için:
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Bulgurlu roka salatası tarifi Nasıl yapılır?
Bulguru 1,5 bardak su ile orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatarak pişirin.
Pişince sadece süzün ve o şekilde soğumaya bırakın.
Soğuyan bulguru bir salata kabına koyun.
Kuru domatesleri iri küpler halinde doğrayıp bulgura ilave edin.
Kuru inciri küçük küpler halinde doğrayın.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın.
Cherry domatesleri de ikiye veya dörde bölerek bulgurlu salataya ilave edin.
Rokaları güzelce yıkayın ve kurulayın.
Elinizle parçalayarak salata kasesine ilave edin.
Sos için gerekli malzemeleri bir kasede birleştirin ve bir çırpma teli yardımı ile çırpın.
Sosu salataya dökün ve bir tahta kaşık yardımı ile dikkatle harmanlayın ve servis edin. Afiyet olsun...