Bu Lezzete Bayılacaksınız: Arancini
Evde Arancini yapmanın tüm detaylarını keşfedin.
İtalyan mutfağının gözbebeği tariflerinden olan Arancini’yi hiç denediniz mi? İçi pirinç dolu toplar olarak bilinen Arancini aslında yine İtalya’nın en sevilen lezzetlerinden olan risotto ile yapılır. Son zamanlarda ülkemizde de oldukça trend hale gelen bu kızarmış pirinç topları, pirincin içine, parmesan ve yumurta ilave edilerek un ve yumurtaya ve mozerallaya bulanarak kızartılır.
Arancini’nin popüler hale gelmesi ile, birçok farklı çeşidi de ortaya çıktı tabii. Kendi arancini’nizi yapmak için yaratıcılığınızı konuşturmayı deneyebilirsiniz. Sofranıza en çok yakışacağını düşündüğünüz iç dolgusu neyse onu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kıymalı, peynir dolgulu, patatesli, sebzeli, bezelyeli… Aklınıza gelen çoğu malzeme ile bu küçük topları hazırlayabilirsiniz.