GeriSos Tarifleri Bolonez Sos Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bolonez Sos Tarifi

Bolonez Sos Tarifi

İtalyan mutfağının en meşhur soslarından olan bolonez sos, evde yapılan kolay makarnaları ya da lazanyaları taçlandırmak için birebirdir. İsmini Bologna şehrinden alan Bolonez sosun yapımı oldukça kolay , malzemelerindeki kıyma ve et suyu sayesinde ise doyurucudur. Peki bolonez sos nasıl yapılır? İşte İtalyan mutfağı severlere muhteşem bolonez sos tarifi ve malzemeleri…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez Sos Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın.

Havucu rendenin küçük kısımda rendeleyin.

Tavanın içerisine zeytinyağı koyun ve yağı kızdırdıktan sonra, önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.

Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.

Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirmeye devam edin.

Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyunu ilave edin.

Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.

Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız bolonez sosu, makarnanız hazır olduğunda üzerine sıcakken döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.