Bisküvili kabak tatlısı tarifi
Kabak tatlısını sevenler için farklı bir tarif önerimiz var: Bisküvili kabak tatlısı. Pötibör bisküvinin lezzetlendirdiği balkabağının üzerine de enfes bir muhallebi ekliyoruz. Bu tatlıyı dilerseniz bir fırın kabına yayıp dilimleyerek, dilerseniz de kuplara doldurarak servis edebilirsiniz. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz tatlının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram balkabağı
- 1 su bardağı su
- 2 paket pötibör bisküvi
- Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Bisküvili kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları soyup dilimleyerek tencereye alın.
Üzerine şekeri ekleyip suyunu salmasını bekleyin.
Sulanan kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Ezerek püre haline getirdiğiniz kabakları kenara alın.
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip kabaklara ilave edin.
Hepsini harmanlayıp fırın kabının ya da kaselerin tabanına yayın.
Diğer yanda muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp tencereye alın.
Koyulaşana kadar pişirdiğiniz muhallebiyi ocaktan alıp kabakların üzerine dökün.
Önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun…