Beze tarifi
Yemekleriniz den sonra rahatlıkla yiyeceğiniz bu lezzetli ve pratik tatlı tarifi sizlerle
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 300 gram toz şeker
- 1 tutam tuz
Beze tarifi Nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın.
Yumurta aklarını geniş cam bir kaseye alın. Toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırparak kabartın.
Bezelerin şekiller o kadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak, şekillerinin düzgün olmasını isterseniz krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er santimetre aralıklarla paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Pişen bezeleri hemen fırından çıkarmayın önce fırının kapağını aralayın bezeler ılınınca çıkarın. Bezeler tamamen soğuduğunda servis tabağına alın.