Beyti sarma tarifi
Kebabın en güzel hallerinden biridir beyti sarma. Türkiye’de et denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Beyti Güler’in imzasını ve ismini taşıyan bu yemeği evinizde de çok zorlanmadan yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte malzemeleri ve yapılış aşamalarıyla enfes bir beyti sarma tarifi. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Köftesi için:
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sarmak için:
- 4 adet yufka
Yufkaların arası için:
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Domates sosu için:
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için:
- 1 kase yoğurt
Beyti sarma tarifi Nasıl yapılır?
Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alın.
Malzemeler iyice özleşene kadar güzelce yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Köfte harcından irice parçalar koparın ve hafif kalın olacak şekilde kebap gibi şekil verin.
Köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin.
Fırını 190 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin.
Kontrollü bir biçimde 10 dakika kadar pişirin.
Köftelerin üzeri kızarıp içleri piştiğinde fırından alın ve ılınması için oda sıcaklığında dinlendirin.
İki adet yufkayı bir tezgaha serin, aralarına ve üzerlerine tereyağı sürün.
Köfteleri tek sıra şekilde dizin ve sıkıca sarın.
Geriye kalan köfteleri de diğer yufkalarla sarın.
Tüm yufka ve köfteler bitene kadar bu işlemi yapın.
Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin.
Tekrar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve üzeri kızarana kadar 5-10 dakika arası pişirin.
Domatesleri rendeleyin.
Diğer sos malzemeleri ile birlikte bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaştığında ocaktan alın, bir süre soğuttuktan sonra beyti sarmaların üzerine gezdirin.
Tabağın ortasına yoğurt koyarak sarmaları servis edin. Afiyet olsun…