GeriSebze Yemeği Tarifleri Beyaz peynirli ve sumaklı kumpir tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyaz peynirli ve sumaklı kumpir tarifi

Beyaz peynirli ve sumaklı kumpir tarifi

Kısıtlı bütçe ve az zamana rağmen öğrenci evi yemek anlayışında çığır açacak bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 büyük boy patates
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 50 gram beyaz peynir
  • 50 gram yoğurt
  • 1 ince doğranmış ve kavrulmuş kırmızıbiber
  • Yarım çorba kaşığı sumak

Beyaz peynirli ve sumaklı kumpir tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 220 derecede ısıtın. Patatesi çatalla bir uçtan bir uca yarın ve dışı altın rengi olana ve içi yumuşayana kadar 1 saat fırında pişirin. 1 çay kaşığı zeytinyağını sarımsak tozuyla karıştırın. Patatesin üstüne derin bir artı çizin sarımsak yağ karışımını dış tarafına sürüp fırına tekrar koyup bir 15 dakika daha pişirin.

Başka bir yerde beyaz peyniri bir kapta parçalayın ve üzerine yoğurdu ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerine karabiber ekleyin ve ortası açılmış patatesinizin içine bu karışımı dökün. Üstünde zeytinyağını gezdirip dilerseniz üzerine fesleğen yaprakları ekleyip servis edin.