Barbekü sos tarifi
Et yemeklerinizi daha da enfes hale getirecek bir sos tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tohumu
- 2 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 400 gram ketçap
- 2 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 portakalın suyu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 buz kalıbı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 10 dal taze kekik
- Bir bardaktan biraz az su
- Tuz
Barbekü sos tarifi Nasıl yapılır?
Tohumları 2-3 dakika boyunca yüksek ateşte karıştırın. Ardından soğanı ve sarımsağı soyup tohumlarla beraber blender'da çekin.
Isıtmış olduğunuz tavaya zeytinyağını alın ve üzerine soğanlı harcınızı ilave edip 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ardından ketçap, kırmızı biber, karabiber ve kekiği ilave edip karıştırın. Pekmez, portakal suyu, sirke ve tavuk suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuzunu da damak tadınıza göre ayarlayıp ilave edin ve 15 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız daha az su katabilirsiniz. Pişen sosunuzu tel süzgeçten geçirerek kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sosunuzu kırmızı et, köfte, tavuk gibi yemeklerin yanında tüketebilir ve yemeğinize lezzet katabilirsiniz.